در این پروژه شما با استفاده از خانواده الگوریتم‌های ژنتیک سعی می‌کنید، نقشه‌ای بهینه برای ساختمان طراحی کنید. در واقع محصول شما باید از مساحت زمین مشخص‌شده به عنوان ورودی، بهترین استفاده را برای قرار دادن اتاق‌ها بکند. تعریف دقیق مساله بر عهده خود شماست و می‌توانید دیگر معیارهای یک نقشه خوب، مثل میزان نورگیری فضاها را هم مدل‌سازی کنید.

۱. مقدمه

ما در این پروژه سعی داریم که با داشتن نقشه ی یک زمین (در بخش اولیه مستطیل فرض کردن زمین) نقشه ای بهینه برای ایجاد ساختمانی به نسبت مطلوب برای کارهای نسبتا سطح پایین تر که نیاز به طراحی معمارانه ای خاص در آن وجود ندارد ( به نوعی کارهای بساز بفروشی) با معلوم بودن مکان های اتاق ها و دیگر مکان ها ارائه دهیم.برای این منظور میتوان از الگوریتم های پیچیده ای بهره گرفت که ممکن است کار را خیلی با کیفیت عرضه کنند اما الگوریتم های به نسبت ساده تر اما کاراتری مثل ژنتیک میتواند به نحو خیلی خوبی به پیشبرد این پروژه کمک کند و این الگوریتم مورد استفاده ی ما قرار گرفته است.در فاز های اولیه صرفا به طراحی بهینه بدون توجه به فاکتور هایی مثل نور و غیره میپردازیم و در فاز های بعدی به اعمال اینگونه مسائل هم بنابر اولویت ها میپردازیم.

۲. کارهای مرتبط

برای این پروژه روش های استراتژی تکاملی و الگوریتم ژنتیک و روش چند هدفه استفاده میشود.که در اینجا به توضیح روش الگوریتم ژنتیک میپردازیم
در این الگوریتم ژنتیک ما با بررسی اعداد حقیقی در ژنوم مسئله ی خود و قرار دادن و مدل کردن مرکز و ابعاد اتاق ها و انواع آنها در نقشه به تعبیر الگوریتم ژنتیک و تکامل به عبارتی نسل ها را ایجاد میکنیم و با جهش و ترکیب (و در اینجا نقش مهمتر جهش) به جامعه ی بهتر خود نزدیک میشویم تا اینکه به مطلوب ترین جواب برسیم و آن را به عنوان بهترین جواب پروژه به کاربر رایانه ای عرضه میکنیم. ژنوم مسئله ی ما سلسله ای از اعداد حقیقی خواهد بود که هر کدام بیانگر یک نقشه هستند که قرار است به بهترین آنها دست پیدا کنیم و در فاز پایانی با پیاده سازی برنامه ای نمایش گرافیکی هرچه بهتر آن را به کاربر تسهیل کنیم.

۳. آزمایش‌ها

۴. کارهای آینده

۵. مراجع

  • علیرضا نوریان، "طراحی نقشه ساختمان با استفاده از محاسبات تکاملی"، پایان‌نامه کارشناسی، دانشگاه علم و صنعت ایران، ۱۳۹۰. لینک
    +S. Cahon, N. Melab, and E. G. Talbi, “ParadisEO: A Framework for the Reusable Design of
    Parallel and Distributed Metaheuristics,” Journal of Heuristics, vol. 10, pp. 357-380, May 2004.
    +An algorithm for building rectangular floor-plans
    Authors: Sany M. Leinwand University of Illinois, Chicago, Dept. EECS
    Yen-Tai Lai University of Illinois, Chicago, Dept. EECS
    +EVACNET+: A computer program to determine optimal building evacuation plans
    Thomas M. Kisko, Richard L. Francis
    +Computers & Operations Research, Volume 22, Issue 1, January 1995 , Pages 5-13
    Colin R. Reeves

علیرضا نوریان

خوب بود کمی روشنتر و شاید کاملتر در مورد روش حل مساله توضیح می‌دادید. کمی هم به ظاهر خروجی توجه کنید که مراجع‌تون حداقل درست دیده بشن.