هدف از انجام این پروژه طراحی و پیاده سازی یک سیستم است که تصویر دو اثر انگشت ورودی که برای احراز هویت به آن داده میشود را با هم مقایسه کرده و عددی را به عنوان میزان تشابه آن برگرداند. سپس برای پذیرش احراز هویت، یک آستانه را برای میزان شباهت تعیین کند که اگر میزان شباهت از آن مقدار بیشتر بود، سیستم آن مقایسه را به عنوان تطبیق بپذیرد و در غیر اینصورت آن را رد کند. این حد آستانه باید به گونه ای باشد که خطا روی پایگاه داده آزمون، کمترین میزان باشد. منظور از خطا، جمع مقدار FAR1 و FRR2 می‌باشد.

  • برای دریافت داده‌های آموزش و آزمون لطفا به آزمایشگاه دکتر آنالویی مراجعه نمایید.

۱. مقدمه

با توجه به افزایش روزافزونِ اهمیت و کاربرد تشخیص هویت در دنیای امروزه،اهمیت روش های تشخیص هویت نیز روز به روز افزایش پیدا می کند.یکی از روش های تشخیص هویت،علم بیومتریک یا زیست سنجشی3 است.در این علم سعی می شود با توجه به مشخصات رفتاری یا فیزیولوژی انسان،هویت او تعیین شود.تشخیص هویت از روی وزن،قد، اثر انگشت،صورت،شبکیه یا عنبیه چشم و هندسه دست نمونه هایی از تشخیص فیزیولوژی و شناسایی از طریق امضا،صدا،،نحوه راه رفتن4 و میزان فشار بر روی کیبرد هنگام تایپ کردن5 نمونه هایی از تشخیص رفتاری انسان است.حال به بررسی معایب و مزایای هر کدام از روش های فوق می پردازیم[3].

۲. مقایسه تکنولوژی های بیومتریک

قبل از مقایسه تکنولوژی های بیومتریک،نیاز به تعریف پارامتر های اندازه گیری برای این تکنولوژی ها داریم.این پارامتر ها عبارتند از:

+ عمومیت یا فراگیری:6
تعداد افرادی که شامل این ویژگی هستند را مشخص می کند.

+ یکتایی: 7
احتمال اینکه دو فرد متفاوت دارای یک ویژگی برابر نباشند توسط این ویژگی بیان می شود.هر چه قدر میزان این ویژگی بیشتر بیان شده باشد میزان یکتایی افراد بر اساس این ویژگی بیشتر است.

+ دوام و بقا: 8
تغییر نکردن ویژگی را با گذر زمان مشخص می کند.

+ جمع آوری : 9
راحتی جمع آوری و اندازه گیری ویژگی را بیان می کند.این ویژگی را قابلیت ارزیابی نیز نامیده اند.

+ کارایی : 10
میزان دقت و مقبول بودن نتایج سیستم ما را نشان می دهد.

+ مقبولیت: 11
میزان علاقه مردم به استفاده از تکنولوژی مورد نظر را نشان می دهد.

+ دور زدن: 12
پایین بودن امکان تقلب و دور زدن سیستم را توسط فرد غیرمجاز نشان می دهد.

با توجه به پارامتر های فوق،جدول زیر محاسن و معایب هر کدام از روش ها را بیان می کند[3]:

محاسن و معایب روش های تشخیص هویت


دلایل فراگیر شدن تشخیص اثر انگشت:
مهم ترین دلایل فراگیر شدن تشخیص اثر انگشت عبارت است از[2]:

  • موفقیت این شیوه در کاربرد های مختلف قضایی،دولتی،تجاری و... در حدی که حتی در تلفن های همراه جدید نیز استفاده می شود.

  • باقی ماندن اثر انگشت مجرمان در صحنه جرم دلیل دیگر استفاده از این روش است

  • وجود پایگاه داده کاملی از آثار انگشت(به طوری که تا سال 2000 بیش از 70 میلیون اثر انگشت مختلف در پایگاه داده FBI موجود بوده است)

  • وجود دستگاه های ثبت اثر انگشت ارزان قیمت و کم حجم

یک سیستم تشخیص اثر انگشت هم برای مقایسه و هم برای تعیین هویت استفاده می شود:
+ مقایسه:
در این حالت،سیستم اثر انگشت ورودی را با انگشت ثبت شده یک کاربر خاص مقایسه می کند تا تعیین کند آیا هر دو اثر به یک انگشت مربوط هستند یا خیر.
+ تعیین هویت:
در حالت تعیین هویت،سیستم اثر انگشت ورودی را با کل نمونه های درون پایگاه داده مقایسه می کند تا غیر مجاز بودن یا تکراری بودن یک کاربر مشخص شود.مثلا مکان های صدور ویزا در آمریکا از سال 2004 تا کنون دارای این سیستم هستند تا افراد تحت تعقیب،مجرمان،تروریست ها و افراد متخلف را شناسایی شوند.

قبل از وارد شدن به طرح راه حل و کارهای مرتبط برای این پروژه، نیاز مند آشنایی با انواع سنسور های ثبت اثر انگشت و چگونگی تشخیص اثر انگشت هستیم.

۳. دستگاه های ثبت اثر انگشت:

براساس نوع دریافت اثر انگشت،دستگاه ها به دو مدل اسکن زنده13 و آفلاین14 تقسیم می شوند.در مدل های آفلاین،اثر انگشت توسط آغشته کردن انگشتان به جوهر و فشار دادن انگشتان بر روی کاغذ و عکس برداری یا اسکن از کاغذ،دریافت می شود.در حالیکه روش اسکن زنده با دیجیتال کردن اثر انگشتی که سنسور ها را لمس کرده عمل می کند.مهمترین مورد استفاده روش های آفلاین، تشخیص اثر انگشت مجرم در محل جرم است.اسکنر های دیجیتالی را بر اساس رزولوشن،تعداد پیکسل،مساحت سنسور،دقت و.... دسته بندی می کنند.
اسکنر های دیجیتالی زنده به پنج دسته بصری15 ، خازنی16،حرارتی17 ،فشاری18و فراصوت19 تقسیم می شوند[1].در شکل زیر ،نمونه ای از اثر انگشت که توسط هر کدام از اسکنر های فوق به دست آمده را می بینیم[53-1]:

سنسور های تشخیص اثر انگشت

علاوه بر اسکنر های بیان شده،حسگر های جارویی نیز به دلیل اندازه کوچک و قیمت پایین،کاربرد وسیعی در لپ تاپ ها،تلفن های همراه هوشمند،تبلت ها و سایر وسایل تجاری دارند. این اسکنر ها از طریق حرکت دست بر روی سطح اسکنر و سر هم کردن تکه های اسکن شده به دست می آیند.نمونه ای از این سنسور ها که توسط شرکت سامسونگ در گوشی های پرچم دار خود استفاده می شود را در تصویر زیر خواهیم دید:
Galaxy s5 fingerprint

۴. چگونگی تشخیص اثر انگشت:

پوست کف دست و کف پای20 ما،الگویی متحرک از خط ها و شیارها را به وجود می آورد.در تمام قسمت های کف دست و پای ما،به صورت پیوسته پوست ما با خطوط نازکی چین خورده است.این خطوط برجسته روی انگشت را خطوط اصطکاکی21 می نامیم.از طریق این خطوط ،به دلیل افزایش اصطکاک با اجسام،دست می تواند اشیا را نگه دارد و همچنین حس لامسه در تماس با سطح اشیا افزایش می یابد.علاوه بر موارد فوق،به وسیله همین خطوط اصطکاکی هویت افراد تشخیص داده می شود.زیرا این خطوط برای هر یک از انگشتان دست هر فرد منحصر به فرد و غیر قابل تغییر است.به عبارت دیگر به کمک اثر انگشت حتی می توان دوقلوهای همسان را از یکدیگر تمیز داد.جراحات سطحی ناشی از بریدگی یا سوختگی های عادی در سطح انگشتان،تنها به صورت موقت الگوی خطوط را از ناحیه آسیب دیده از بین می برند و پس از بهبود آسیب دیدگی،این خطوط دوباره ظاهر می شوند.طبق تحقیقات رویان شناسی،این خطوط اصطکاکی در ماه چهارم بارداری ظاهر می شود و تا هفته هجدهم برجسته نخواهند شد.به عقیده پژوهشگران رویان شناسی،این خطوط اصطکاکی تنها تحت تاثیر فاکتور های ژنتیکی قرار نمی گیرد و کشش های فیزیکی تصادفی هنگام رشد جنین نیز بر شکل گیری این الگو ها تاثیر خواهند گذاشت.[2]
به طور کلی الگوهای اصلی اثر انگشت به سه دسته کمانی22، حلقه ای23 و مارپیچی24 تقسیم می شوند که شکل زیر نشان دهنده آنهاست[1]:

سه نوع الگوی اصلی

توسط این الگو ها می توان خصوصیاتی از قبیل مینوشیا را دریافت نمود.در این روش از ساختار محلی مینوشیا برای یافتن سریع یک انطباق نسبی بین دو نمونه اثر انگشت استفاده و از انطباق کامل دو نمونه اطمینان حاصل می شود.
در این سیستم ها با دو نوع خطا مواجه هستیم:
خطای نوع اول FAR یا FMR25 نامیده می شود.تشخیص مثبت اشتباه زمانی رخ می دهد که سیستم برای بررسی یک اثر انگشت ثبت نشده،نتیجه مثبت(انطباق)را بازمی گرداند.
خطای نوع دوم FNR یا FNMR26نامیده می شود.تشخیص منفی اشتباه زمانی رخ می دهد که سیستم برای یک اثر انگشت ثبت شده،نتیجه منفی(تطابق اشتباه یا عدم تطابق)را باز می گرداند.در سیستم هایی که امنیت زیادی نیاز ندارند و سرعت بیشتر از امنیت اهمیت دارد،در اولویت اول سعی می شود FNMR کمتری نسبت به FMR داشته باشند.مثلا سیستم های مبتنی بر اثر انگشت مجموعه دیزنی،با نرخ بسیار پایین FNMR کار می کنند،اما در عوض نرخ FMR بالایی دارند.از سوی دیگر،سیستم تشخیص اثر انگشت یک عابربانک به کمترین نرخ FMR نیاز دارد در نتیجه FNMR بالایی خواهد داشت.
در نتیجه کاهش هم زمان نرخ هر دوی این خطاها غیر ممکن است و کاهش یکی از این خطاها با افزایش دیگری اتفاق می افتد.

۵. کارهای مرتبط

در شکل زیر،شمای کلی یک سیستم تشخیص اثر انگشت را مشاهده می کنید[2]

شمای کلی یک سیستم تشخیص اثر انگشت

در مرحله ثبت اثر انگشت،اثر انگشت کاربر توسط حسگر اسکن شده و تبدیل به یک تصویر دیجیتال می شود.جدا کننده ی مینوشیا،تصویر اثر انگشت را برای تعیین جزئیات خاصی که به اصطلاح نقاط مینوشیا 27نامیده می شوند پردازش می کند.نقاط مینوشیا محل هایی را که خطوط اصطکاکی ناگهان قطع شده یا به دو یا چند شاخه تقسیم شده اند را مشخص می کند.
در مرجله تشخیص کاربر دوباره همان حسگر را لمس می کند و تصویر جدیدی از اثر انگشت ایجاد می شود.به این تصویر جدید، Query Print گفته می شود.نقاط مینوشیای این تصویر نیز استخراج شده و با نقاط مینوشیای نمونه های داخل پایگاه داده مقایسه می شود تا تعداد نقاط مینوشیا مشترک بدست آید.بدلیل تفاوت در نحوه قرارگیری انگشتان و میزان فشار،تصویر Query و تصویر درون پایگاه داده باید پیش از مقایسه رجیستر شوند.منظور از رچیستر انطباق 2 تصویر بر روی یکدیگر برای تطبیق جفت های مینوشیا های یکسان است.سپس واحد تطبیق تعداد جفت های یکسان دو نمونه را محاسبه می کند.منظور از جفت های یکسان نقاطی هستند که هم محل و هم جهت یکسانی داشته باشند.پس از این مرحله،هویت کاربر از طریق محاسبه امتیاز تطابق و مقایسه آن با میزان آستانه ای که مشخص شده است تشخیص داده می شود.
استخراج خصوصیات
با توجه به شکل،به طور کلی استخراج خصوصیات به 3 سطح تقسیم می شود.
طور کلی استخراج خصوصیات

مرحله نخست-شکل چپ،برداشت جزئیات مقیاس بزرگ نظیر شکل جریان خطوط اصطکاکی،الگوی اصلی خطوط و نقاط تکی خواهد بود.مرحله دوم به دو شاخگی28 و انتهای لبه 29مربوط است و مرحله سوم شامل تمام خصوصیات ابعادی اثر انگشت مانند ضخامت خطوط،شکل آنها و آثار زخم و بریدگی است.
از خصوصیات به دست آمده در مرجله اول می توان برای تقسیم بندی آٍثار انگشت به دسته هایی با الگو های فرمی کمانی،حلقه ای و یا مارپیچی استفاده کرد.در مورد این الگو ها قبلا توضیح داده شده است.
شکل زیر یک الگوریتم استخراج مینوشیا را نشان می دهد
یک الگوریتم استخراج مینوشیا

این الگوریتم نخست از روی شکل،جهت خطوط و میزان تکرار آنها را مشخص می کند.و توسط فیلتر براساس زمینه 30 کیفیت را بهبود داده و استخراج خطوط را آسان می کند. پس از بهبود تصویر،اسکلت های اصلی خطوط اصطکاکی استخراج شده و در نهایت الگوریتم برای شناسایی و حذف مینوشیا های اشتباه از یک هیوریستیگ استفاده می کند سپس فاز انطباق آغاز می شود .
مرحله انطباق
همانطور که توضیح داده شد،در این مرحله امتیازی برای تطبیق دو اثر انگشت محاسبه می شود.یکی از مشکل ترین قسمت های احراز هویت توسط اثر انگشت این قسمت است.زیرا تفاوت های درون کلاسی 31 که تفاوت بین تصاویر مختلف یک اثر انگشت را نشان می دهد و شباهت های مابین کلاس ها 32 در اثر انگشت زیاد است.مثلا میزان فشار انگشت و نحوه قرار گیری و چرخش انگشت بر روی تفاوت های درون کلاسی تاثیر می گذارد همینطور وجود تنها 3 مدل کلی الگو های اثر انگشت(کمانی،حلقه ای و مارپیچ)باعث ایجاد شباهت میان گروه های مختلف می شود.در شکل زیر نحوه چگونگی انطباق توضیح داده شده است:
نحوه چگونگی انطباق


یک روش دیگر برای تشخیص اثر انگشت،استفاده از شبکه های عصبی است[3].در مقاله خانم آرنتس از یک شبکه عصبی Neocognitron برای تشخیص هویت استفاده شده است.همانطور که می دانید استفاده اصلی شبکه عصبی Neocognitron برای تشخیص دستخط است ولی می توان از محاسن این شبکه عصبی برای تشخیص هویت نیز استفاده کرد.در این روش فقط از دو نوع انتهای لبه و دوشاخگی به عنوان مینوشیا استفاده می شود.شکل زیر مثالی از این نوع مینوشیا هاست

دو نوع انتهای لبه و دوشاخگی

در این روش از 4 فاز زیر برای کلاسبندی مینوشیا استفاده می شود:

  1. دریافت عکس33

  2. پیش پردازش عکس34

  3. استخراج مینوشیا 35

  4. تشخیص مینوشیا 36

پس از اجرای فاز اول که توسط سنسور ها انجام می پذیرد،نوبت به پیش پردازش عکس می رسد،این مرحله خود در 3 فاز اجرا می شود.شکل زیر نشان دهنده این 3 فاز است :

پیش پردازش عکس

در اولین مرحله،پس از دریافت عکس حذف سایه ها اتفاق میافتد.سپس باینری کردن عکس ها انجام می شود.در این عکس با استفاده از تصویر خاکستری(در این نوع عکس هر پیکسل با عددی بین 0 تا 255 که نشان دهنده میزان خاکستری بودن پیکسل است نمایش داده می شود)،تصویری سیاه سفید(اصطلاحا تصویر باینری)بدست می آید.در این روش با قرار دادن مقدار 0 برای پیکسل هایی با مقدار خاکستری کمتر از 128 و 1 برای مقادیر خاکستری برابر یا بیشتر از 128 عکس خاکستری تبدیل به عکس سیاه سفید می شود.پس از بدست آمدن تصویر باینری،نوبت به نازک کردن37 لبه ها می رسد.شکل زیر تصویر پس از پیش پردازش را نمایش می دهد:
تصویر پس از پیش پردازش

پس از اتمام پیش پردازش عکس ها،نوبت به استخراج مینوشیا می رسد.در این فاز، یک فضای 15*15 پیکسلی که حاوی یک مینوشیا است به 8 کلاس زیر تقسیم شده است:
استخراج مینوشیا

فضای به دست آمده به عنوان ورودی پترن برای نئوکوگنیترون38 استفاده می شود.لازم به ذکر است که در هر عکس مابین 40 تا 100 مینوشیا موجود است که تعداد آن به کیفیت عکس و سایز سنسور و... مربوط است.سپس نوبت به کلاس بندی می رسد،برای کلاس بندی از 2 شبکه به نام های شبکه کنترل39 و شبکه شناسایی40 استفاده می شود.کنترل شبکه از چند مرحله تشکیل داده شده است که هر مرحله وظیفه تشخیص لبه، خط و نقطه پایانی را دارد. در شبکه کنترل به ازای هر کلاس مینوشیا 20 نمونه برای آموزش داده می شود.پس از آموزش، خروجی این شبکه،به عنوان ورودی برای شبکه شناسایی استفاده می شود.شبکه شناسایی از سه لایه تشکیل داده شده است: US3, UC3, US4, UC4, US5, UC5که شماره هر لایه به عنوان حرف سوم لایه بیان شده.پس از آموزش بدون ناظر،سلول های S ویژگی ها را استخراج می کند و سلول های C نتیجه نهایی تشخیص را می دهد.شکل زیر،ساختار این شبکه ها را نمایش می دهد.

نئوکوگنیترون

شکل زیر نمای کلی پردازش نکوگنیترون را نمایش می دهد.در مرحله نخست عکس ورودی داده می شود،در مرحله دوم و سوم لبه ها تشخیص داده شده است.در مرحله 4 ،جهت خطوط و در مرحله 5 ،خطوط پایانی تشخیص داده می شود.در مرحله 6 ،ترکیب ویژگی ها شناسایی می شود و در مرحله آخر نیز کلاس مینوشیا مشخص می شود.این روال برای تمام بلوک های 15 در 15 پیکسلی سنسور ها که ابعاد 256 در 256پیکسلی دارند انجام می شود.اگر یک مینوشیا شناسایی شود،موقعیت x,y آن مینوشیا به همراه نوع مینوشیای آن ذخیره می شود.تمام مینوشیا های یک اثر انگشت در یک ساختمان داده ذخیره می شود و از این طریق می توان تشخیص هویت را انجام داد.

نمای کلی پردازش نکوگنیترون

این فرآیند زمانبر است.به خصوص اگر سایز سنسور بزرگ باشد.
با توجه با مسائلی که مطرح شد،دو سوال مطرح می شود:
سوال اول- با توجه به اینکه روند تشخیص هویت بر اساس اثر انگشت روندی بسیار طولانی و زمانبری است،اگر تعداد اثر انگشت ها در پایگاه داده زیاد باشد،با روش های عادی هم زمان تشخیص بیش از حد طولانی خواهد شد و هم نیازمند دقت بسیار بالایی هستیم.آقای جین [8]روشی را برای آن ارائه داده است که در زیر به شرح آن خواهیم پرداخت:
در این حالت،به جای استفاده از یک دسته بند 41از 2 دسته بند استفاده می کنیم.دسته بند اول با سرعت زیاد و با دقت پایین تر عمل می کند.برای این منظور از یک دسته بند KNN42 استفاده می کنیم که در آن k=10 است.به این معنا که توسط 10 نزدیکترین همسایه،دسته بند به ما 2 دسته با بالاترین احتمال را می دهد.طبق مشاهدات به احتمال 85.4% دسته با بیشترین همسایه،دسته واقعی مورد نظر ماست و به احتمال 12.6 % دومین دسته با بیشترین همسایه،دسته واقعی ماست.در نتیجه KNN ما دو دسته که 98% دقت دارند را به ما اعلام می کند.وظیفه دسته بند دوم تشخیص اینکه کدام یک از دو دسته اعلام شده توسط KNN ،دسته درست است را برعهده دارد.دسته بند دوم از نوع شبکه عصبی با یک لایه مخفی 20 نرونی، و 192 نرون ورودی است و 5 نرون خروجی به عنوان 5 کلاس خروجی در نظر گرفته شده است. این روش بر روی پایگاه داده NIST-4 اجرا شده است .دقت 90 درصد برای 5 کلاس و دقت 94.5 درصد برای 4 کلاس به دست آمده است..با این حال،این الگوریتم باز هم نیاز به 10 ثانیه زمان دارد تا بتواند یک اثر انگشت اسکن شده را دسته بندی کند و از این نظر می تواند بهتر شود.
سوال دومی که ممکن است ایجاد شود این است که اگر تصویر اسکن شده اثرانگشتی که نیاز به دسته بندی دارد،کیفیت پایینی داشته باشد یا سنسور کیفیت مناسبی نداشته باشد یا فضای اسکن شده کم باشد چه کار می توان کرد؟
یکی از روش ها استفاده از ویژگی ترکیبی مبتنی بر مشخصه های اصلی [11]است.
در این روش به جای استفاده از مینوشیای اثر انگشت که نسبت به چرخش،خطای اسکنر،مکان قرارگیری انگشت بر روی اسکنر و نویز حساس است یا استفاده از ویژگی های سراسری مثل نقاط منفرد حلقه و دلتا43 که ممکن است در بخش اسکن شده وجود نداشته باشد از ویژگی دیگری استفاده می شود:
روش پیشنهادی بر این اساس است که اگر حداقل قسمتی از تصویر اسکن شده با حداقل نویز باشد،در این قسمت مینوشیا ها را بدست آورده،سپس از تعداد رگه های بین دو مینوشیا و زاویه بین آن دو استفاده کنیم.این ویژگی ترکیبی در شکل زیر نمایش داده شده است:
تعداد رگه های بین دو مینوشیا و زاویه بین آن دو

در این روش اگه تعداد رگه های بین دو مینوشیا برابر RC باشد،RCزاویه خواهیم داشت (در شکل بالا 7 خط مشخص شده است پس 7 زاویه خواهیم داشت)پس به همراه خود مقدار RC تعداد ویژگی های ترکیبی برابر برابر RC+1 است.علاوه بر این مختصات دو مینوشیا نیز نیاز است پس برداری که ما به وسیله آن ویژگی ترکیبی را نشان می دهیم برابر است با:
بردار ویژگی

حال سوال هایی که باقی می ماند چگونگی تخمین تعداد رگه و چگونگی پیدا کردن زاویه هاست
برای تخمین تعداد رگه بین دو نقطه A و Bاز 2 روش می توان استفاده کرد:

  1. تخمین رگه توسط تعیین تعداد انتقال از صفر به یک در تصویر باینری

  2. تعیین تعداد ماکسیموم های محلی بین A و B در تصویر خاکستری
    در این روش از تصویر اسکلتی که از تصویر باینری به دست می آید استفاده می شود به این صورت که ناحیه بین a و b توسط یک ماسک 5*5 پیکسلی پیمایش می شود
    برای تعیین زاویه نیز اگر o نقطه تلاقی رگهAB و خط m1m2 باشد با توجه به شکل زیر:

    تعیین زاویه

    از فرمول زیر استفاده می شود:
    فرمول تعیین زاویه

    برای تطبیق نیز فقط کافی است پس از هم تراز کردن تصویر نقاط مرجع شناسایی شده و سپس امتیاز شباهت حساب شود.

۶. آزمایش‌ها

۷. کارهای آینده

۸. مراجع

[1] Maltoni, Davide, et al. Handbook of fingerprint recognition. springer, 2009.
[2]Anil K. Jain, Jianjiang Feng, Karthik Nandakumar, "Fingerprint Matching", Computer, vol.43, February 2010
[3]Milene Arantes, Alessandro Noriaki Ide, Jose Hiroki Saito ,"A System For Fingerprint Minutiae Classification And Recognition"
[4]Tsai-Yang Jea, Venu Govindaraju,"A minutia-based partial fingerprint recognition system"
[5]Xudong Jiang*, Wei-Yun Yau, Wee Ser,"Detecting the fingerprint minutiae by adaptive tracing the gray-level ridge"
[6]Alessandro Farina, Zsolt M. Kovacss-vajna,Alberto Leone."Fingerprint minutiae extraction from skeletonized binary images"
[7]Andrew K . Hrechak and James A . McHugh,"Automated Fingerprint Recognition Using Structural Matching"
[8]Anil K. Jain,Salil Prabhakar, Lin Hong,"A Multichannel Approach to Fingerprint Classification"
[9]Anil K,Lin Hong."A personal Identification system using faces and fingerprints"
[10]D. K. Isenor and S. G. Zakyt."Fingerprint Identification Using Graph Matching"

[11]ناصر مزینی،منیره عبدوس"تطبیق بخشی از اثرانگشت با استفاده از ویژگی ترکیبی مبتنی بر مشخصه های اصلی"نشریه علمی پژوهشی انجمن کامپیوتر ایران،1387

۹. پیوندهای مفید


  1. False Accept Rate

  2. False Reject Rate

  3. Biometric

  4. gait

  5. Keystroke

  6. Universality

  7. Uniqueness

  8. Permanence

  9. Collectability

  10. Performance

  11. Acceptability

  12. Circumvention

  13. live-scan

  14. Off-line

  15. Optical

  16. Capacitive

  17. Thermal

  18. Pressure-based

  19. Ultrasound

  20. VolarSkin

  21. FRICTION RIDGE

  22. Arch

  23. Loop

  24. whorl

  25. False Match rate

  26. False non match Rate

  27. Minutiae Points

  28. bifurcation

  29. Ending Ridge

  30. contextual filtering

  31. Interclass Variation

  32. Interclass Similarity

  33. Image Acquisition

  34. pre-processing

  35. minutiae Extractor

  36. Minutiae Recognition

  37. thinning

  38. Neocognitron

  39. Control network

  40. Recognition Network

  41. classifier

  42. K Nearest Neighborhood

  43. delta

تایید شده

پیش از نقد پژوهش انجام گرفته لازم می‌دانم از اینکه وقت کافی صرف کرده و گزارش نسبتا کاملی تهیه کرده‌اید تشکر نمایم.
از آنجاییکه خودم هم کمابیش به موضوع پروژه شما علاقه داشتم سعی کردم آن را حد الامکان با دقت و بطور کامل مطالعه نمایم. خوشبختانه واضح است که به خوبی با موضوع کار خود آشنا هستید و مطالب آورده شده کاملا مفید و قابل فهم هستند، ولی در حین مطالعه متوجه مواردی شدم که به نظرم بد نیست برای تکمیل گزارش خود در آینده این موارد را در نظر داشته باشید.
در رابطه با بخش مقدمه دو مورد به نظرم آمد که به قرار زیر هستند:
مطالعه قسمت «مقایسه تکنولوژی‌های بیومتریک» هرچند خالی از لطف نیست، ولی ارتباط چندانی با موضوع پژوهش ندارد و بهتر است این قسمت از گزارش به کلی حذف گردد. بهتر است بخش مقدمه مختصر و مفید باشد تا مخاطب را از خواندن گزارش خسته ننماید.
عکس تلفن همراه استفاده شده در قسمت «دستگاه‌های ثبت اثر انگشت» گویای مطلب نیست. از آنجاییکه حسگر جارویی دستگاه در تصویر مشخص نشده بهتر است یا از تصویر مناسب‌تری استفاده کنید و یا حسگر را با استفاده از علائم در تصویر مشخص نمایید.
بخش کارهای مرتبط کیفیت مطلوبی داشت و ایراد قابل توجهی در آن نیافتم، با این حال به نظرم بد نیست شروع این بخش را کمی تغییر دهید و سطر آغازین را به معرفی مقاله‌ای که از آن استفاده کرده‌اید اختصاص دهید.
و آخرین توصیه‌ای که دارم آنست که در قسمت مراجع برای هر مرجع پیوندی اضافه کنید تا در صورت تمایل خواننده به مطالعه‌ی یک مرجع، لینک آن به راحتی در اختیار او قرار گیرد.
در نهایت فکر می‌کنم ایرادات مذکور نسبتا جزئی بوده و به راحتی قابل رفع هستند، لذا زحمتی که برای تهیه‌ی این گزارش کشیده‌اید قابل تقدیر است و مستحق گرفتن نمره‌ی کامل می‌باشید.

تایید شده

سلام. متنتون را خوندم به نظرم خوب بود و خسته نباشید میگم.چندتا مورد به نظرم اومد که ارزش نمره کم کردن نداره ولی میگم تا اگه دیدید درسته تغییراتی اعمال کنید:
1.تعداد عکس ها در قسمت مقدمه زیاد هست به نظر من نیاز نیست برای سنسور اثر انگشت در گوشی های همراه عکس گذاشته بشه به خصوص وقتی که مقاله تخصصی و در سطح کارشناسی ارشد هست
2.عبارت "با توجه با" بهتره به "با توجه به" تبدیل بشه چون از نظر معنایی بهتر هست
3.در مورد عکس ها بهتره شماره اضافه بشه تا اگر برای کسی سوالی پیش آمد راحت تر بتواند آدرس عکس را بدهد.

سید حسن طباطبایی

با سلام و خسته نباشید، کار شما نسبتا خوب و کامل است. البته بهتر بود اشاره ای هر چند کوتاه به روشهای غیر مینوشیا نیز میکردید. همچنین بهتر است برای عکسها عنوان و شماره در نظر بگیرید و در متن به شماره آنها اشاره کنید.
موفق باشید.

تایید شده

خسته نباشید خدمتتون عرض می کنم.من تصمیم گرفتم بهتون 5 بدم.دلایل اینکه به شما 5 میدم اینهاست:
اول از همه قبل از توضیحات تخصصی ، در قسمت مقدمه دلایل اینکه چرا باید از اثر انگشت استفاده کرد را با جدول توضیح دادید.در مورد استفاده های اقتصادی آن هم مطلبی گذاشتید که خیلی خوب بود
مورد دیگه ای که برام جالب بود استفاده از latex به جای استفاده از عکس فرمول ها بود که به مقالتون حالت بهتری داده
کار جالب دیگه هم ترجمه عکس ها و جدول هایی هست که استفاده کردید.این باعث شده که مقالتون یک دست بشه .متاسفانه چندتا مقاله دیدم که بعضی از عکس ها توضیحات فارسی و بعضی انگلیسی داشتند و یک دست بودن مطالب از بین رفته بود.
البته مطلبتون عیب هایی هم داشت مثلا از نظر من تعداد عکس های مطلبتون زیاد بود و وجود بعضی از عکس ها زیادی به نظر میرسید که البته به نظرم دلیلی برای اینکه از شما نمره کم کنم نبود و فقط نظر شخصیم اینطور بود